Om produsenten
Avignonesi har sitt navn etter familien som grunnla vinhuset. Gjennom årelang forskning og en konstant søken etter å få frem et ekte og ærlig uttrykk for Montepulciano-terroiret, har vinhuset nå sin plass blant Toscanas mest velrenommerte produsenter.
I 2009 ble Avignonesi kjøpt av Virginie Saverys. Siden overtagelsen har hun jobbet med å introdusere økologisk jordbruk i vinmarkene og tilsvarende prinsipper i produksjonen. Gjennom henne har hele vinhuset fått en ny giv og energi. De jobber nå etter en filosofi hvor de gjennom vinene ønsker å få frem det unike jordsmonnet og energien fra området.
Vinene har sitt særpreg fra terroiret og årgangenes variasjon. De har klart å lage sin egen, tydelige stil samtidig som de lar de ulike årgangenes subtile variasjoner i aroma, smak og karakter komme tydelig frem.
Virginie har som mål å konvertere hele eiendommen til biodynamisk drift og for hver årgang å lagre bedre viner som smaker bedre og som er sunnere for kundene og som gjennom dette bedre for fremtidige generasjoner.
Karakteristikk
Rubinrød farge med lilla refleksjoner. Flott nese med toner av bringebær, jordbær og bjørnebær med kryddertoner mot kanel og muskat. I munnen er den behagelig fruktig og frisk, med flott syre, delikat og glatt tanninstruktur med ettersmak av fruktig balsamico og toskanske urter typisk for sangiovese.
Jordmonn
Fra ulike marker på leirrik jord av marin opprinnelse hhv 3-5 millioner - 3 millioner-120 000 år siden. Vinmarkene ble plantet mellom 1990 og 2006, og er oppbundet med tre forskjellige systemer hhv Cordon, Guyot og som frittstående busker (albarello) med en plantetetthet på 2500-7100 planter pr. hektar. Høydemeter er fra 270-350 moh.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, avstilket, presset, spontangjæret i tank (via pied de cuve) m. 10 dg maserasjon, modnet 6 md. i brukte fat og da i hovedsakelig store fat med en liten andel godt brukte barrique..
Druetyper
Sangiovese 100%