Produsent
Clos du Jaugueyron
Om produsenten
Clos du Jaugueyron ble til i 1898 da to svært gamle parseller på totalt 60 are (0,6 hektar) i byen Cantenac ble slått sammen til en eiendom. Parsellene som ble kalt « Grand Jaugueyron » og « Petit Jaugueyron » var plantet med en rekke ulike Bordeaux druer.
Eiendommen har siden 1993 vært i Michel Thérons eie og har siden den gang ekspandert til nesten 7 hektar fordelt på 16 ulike parseller og inkluderer noen av det beste grusholdige jordsmonnet i Macau og Arsac.
Michel Theron som opprinnelig er fra Minervois driver i dag eiendommen sammen med sin samboer Stéphanie Destruhaut. De lager tre til fire viner årlig, hvorav av en Haut-Medoc og to til tre viner fra Margaux, der de to sistnevnte kommer fra tilsammen 2,71 hektar.
Stéphanie og Michel driver eiendommen etter økologiske og biodynamiske metoder og er fra og med 2012 årgangen sertifisert via AB og Demeter fra 2015. Alt arbeidet i vinmark foregår manuelt og tilnærmingen i kjelleren er svært forsiktig. Kun hele bær presses, fermentering kun med stedegen gjær i små tanker av betong 30-80 hl, forsiktig bearbeidelse av most og druer og nennsom bruk av fat gir ekstraordinære viner.
Deres engasjement og dedikasjon for naturlig tilnærming i både vinmark og kjeller har løftet Clos du Jaugueyron opp til å bli et av de mest spennende produsentene i regionen. Stilen på vinene er svært klassisk, med delikat og elegant struktur samtidig som vinene har usedvanlig klokkeren og flott frukt.
Karakteristikk
Delikat og flott vin med klassisk frukt bilde med solbær og blomster, tydelig mineralsk, med integrert eik. Fløyelsmyk tekstur med flott frukt og svært god struktur. Klassisk vin som passer til storfe, lam og vilt. Drikker meget godt i dag men vil minst holde til 2035.
Jordmonn
Druene kommer fra 3,35 ha i Macau, gjennomsnittlig 18 år gamle stokker (de fleste eldre) på svært grusholdig jordsmonn ispedd mye drenerende sand. ca 7.000 planter per hektar.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, sortert, spontangjæret i betongtanker på 40-80 hl, modning på fat i 12 mnd (Taransaud, Ermitage, Berthomieu 228-500 l) som tidligere har vært brukt en eller to ganger. 20-25.000 flasker lages årlig.
Druetyper
Cabernet Sauvignon 37%
, Merlot 48%
, Petit Verdot 6%
, Cabernet Franc 9%